Mivel oltanak a tűzoltók tüzet? VIZZEL!! Te télen vizes fával fogsz kinlódni???

Inkább csináld ezt!

Itt a Bakonyban rettenetesen sokan fűtünk fával. Hogy miért? Bár a gáz be van kötve rengeteg helyen de azt tudjuk, hogy gázzal kb 18 fokig tudjuk olcsón felfűteni a házat. Aztán ez felett már sokszorosát el kell használnunk, hogy 1-2-4 fokot feljebb tornásszunk a hőmérsékleten.

Rá kell segíteni fával. Persze van, aki csak fával fűt… Mi most pont ezt fogjuk tárgyalni.

Ha azt mondom, hogy 40 százalékot spórolsz a fűtésen ha száraz fával tüzelsz télen, akkor ELHISZED? Nem? Pedig igaz!

Ha száraz… és most a valóban száraz anyagról beszélek, ami kb egy-két éve szárad napos, szeles helyen akkor ebből az anyagból 40!!! százalékkal kevesebb fog kelleni, mintha szeptemberben vennél friss hasítású anyagot. Megpóbálom „megadzsúlok” és „ fajhők” nélkül elmagyarázni és hidd el a homlokodra fogsz csapni. J

Biztosan észleltél már olyat ,hogy vizes fát raktál a tűzre és kb 15 perc után sistergett, és habzott a víz a hasáb végén. Ilyenkor azt csinálod, hogy húzod le a wécén a pénzed… Ez az anyag bár nagynehezen elég, eltűnik a kályhából kormot, füstöt és a kályhádat nem sajnálva. Alig ad hőt.

Hogy miért? ÁÁÁÁ meg is van a legegyszerűbb példa…. Mivel oltanak a tűzoltók tüzet? VIZZEL!! A kályhába fa való és nem víz! Valójában ezt a cikket hosszabbra terveztem de ez az egyszerű példa sokkal jobb!

Rendeld meg te is most tavasszal az őszi/téli tüzelődet és az év második felében nyugodtan hátradőlhetsz, a fűtésed olcsóbb lesz és kényelmes.

Tűzifát rendelni pedig itt tudsz: KATTINTS IDE!